YAY-YÜKA Platformu Projesi Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “Yenilikçi Üretim ile Katma Değer: YAY-YÜKA Platformu Projesi’nin açılış toplantısı 3 Mart 2022’de Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

İstanbul sanayi işletmelerinin ileri teknoloji ve bilgi odaklı üretim faaliyetleri ile yüksek katma değer üretebilmelerini desteklemek amacıyla başlatılan projenin açılış konuşması, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Akgiray tarafından yapıldı.  Projenin hazırlık aşamasından ve gelecek hedeflerinden bahseden Prof. Dr. Akgiray projenin etkili ve önemli olacağını vurgulayarak “Çoklu iş birliği sayesinde projemizin İstanbul ve Türkiye için nitelikli bir çalışma olacağına inanıyorum” dedi. Toplantıda Proje yürütücülüğünü üstlenen Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahu Altınkut Uncuoğlu projenin içeriğini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Uncuoğlu işletme temsilcileri yetiştirmenin öneminden bahsederek “Katma değeri yüksek işletmeler için bu çalışmaların yapılması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Toplantının ardından projeye iştiraki olan katılımcılarla çalıştay gerçekleştirildi.