Ülkemize ait 145 patentin sunulduğu kongreye, Marmara Üniversitesi de 10 patent ve 6 kongre bildirisiyle katıldı. ÜSİMP Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest'in açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve özel sektörle kamu kesiminden çok sayıda konuşmacı yer aldı. Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN’ın oturum başkanlığı yaptığı etkinlikte, ÜSİMP Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest ve Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fazilet Vardar, ülkemizdeki patentlerin katma değere dönüşümlerine ilişkin çeşitli oturumlar organize ettiler. Çok sayıda Üniversite TTO’sunun ve özel sektör temsilcisinin katıldığı etkinlikte Marmara Üniversitesi Rektörlüğü adına yürütülen ve İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Yenilikçi Ara Yüz Platformu Projesi", “Akademik Dünyadan Pazara Yolculukta Ağlar ve İşbirliklerinin Yeri” adlı oturumda, Proje Yürütücüsü MİTTO Merkez Müdürü Prof. Dr. Ahu Altınkut Uncuoğlu tarafından tanıtıldı. Fuarda ayrıca, Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Avrupa’nın teknoloji transferi ve endüstri ilişkilerinden sorumlu çeşitli üniversitelerinin kamu araştırma merkezlerinden konuşmacılar da yer aldı. Malezya Araştırma ve Yenilik Ekosistemi'ni temsilen, çeşitli kamu kurumları ve özel sektörden konuşmacıların da yer aldığı fuarda, Malezya’dan 50’den fazla patent sunumu gerçekleştirildi.
ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI VE KONGRESİ 2018’E ÜNİVERSİTEMİZDEN SUNULAN PATENTLER ve KONGRE BİLDİRİLERİ
1) Kanser Tedavisinde Kullanılmak Üzere 5-Kloropirazin-2-Karbohidrazit’den Sentezlenen Ligandlar ve Bu Ligandlardan Elde Edilen Metal Kompleksleri
Prof. Dr. Emine Elçin Emre, Doç. Dr. Ayşegül İyidoğan, Prof. Dr. Bedia Kaymakçıoğlu, Senem Sinem Yazıcı, Eczacılık Fakültesi-Farmasötik Kimya Bölümü.
2) Achillea multifida Bitkisinin Kanser Tedavisinde Kullanımı
Dr. Öğr. Üyesi Turgut Taşkın, Prof. Dr. Leyla Bitiş, Doç. Dr. Özlem Bingöl Özakpınar, Prof. Dr. Fikriye Uras, Eczacılık Fakültesi, Eczacılık Meslek Bilimleri Bölümü.
3) Sefaklor ve Klavulanik Asit İçeren Farmasötik Bileşim (CLACEF)
Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel, Arş. Gör. Duygu Şallı, Eczacılık Fakültesi, Eczacılık Meslek Bilimleri Bölümü.
4) Desloratadin ve Parasetamol İçeren Farmasötik Bileşim (DESPARAS)
Prof. Dr. Ş.Güniz Küçükgüzel, Uzm. Kmg. Kaan Baş, Eczacılık Fakültesi, Eczacılık Meslek Bilimleri Bölümü.
5) Kendi Yönlenen Su Geçirmez Havalandırma Bacası
Doç. Dr. H. Tonguç Tokol, Güzel Sanatlar Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü
6) Serigrafi Baskı Sistemine Uygun Biyo-Kompozit Levha ve Üretim Yöntemi
Doç. Dr. Sinan Sönmez (Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu / Basım Teknolojileri Bölümü), Doç. Dr. Garip Genç (Teknoloji Fakültesi, Mekatronik Mühendisliği Bölümü)
7) Taq DNA Polimeraz Enziminin Üretim Yöntemi
Prof. Dr. Kadir Turan, Eczacılık Fakültesi, Temel Eczacılık Bilimleri Bölümü.
8) Power Led Modül İçeren Dâhili Akıllı Aydınlatma Armatürü
Doç. Dr. İsmail Kıyak ve Prof. Dr. Bülent Oral (Teknoloji Fakültesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü), Doç. Dr. Vedat Topuz (Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü).
9) Atık Enginar Bitki Gövde ve Yapraklarından Elde Edilen Liflerden Oluşturulan Tekstil Yüzeyleri, Teknik Tekstiller, Kaplama, Kompozit Yapılar, Mikro ve Nano Yapılar
Prof. Dr. Emine Dilara Koçak , Prof. Dr. Nigar Merdan, Prof. Dr. Mehmet Akalın, Doç. Dr. Erhan Sancak (Teknoloji Fakültesi, Tekstil Mühendisliği Bölümü).
10) Flor ve Fosfor İçeren Yüksek Yanma Direncine Sahip Poliimid Filmler
Doç. Dr. Emrah Çakmakçı ve Prof. Dr. Atilla Güngör, Fen Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümü.
ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI VE KONGRESI 2018’E ÜNİVERSİTEMİZDEN KATILAN POSTER BİLDİRİLERİ (KONGRE)
1) Kendi Yönlenen Su Geçirmez Havalandırma Bacası
Doç. Dr. H. Tonguç Tokol, Güzel Sanatlar Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü.
2) Sefaklor ve Klavulanik Asit İçeren Farmasötik Bileşim (CLACEF)
Prof. Dr. Ş.Güniz Küçükgüzel, Arş. Gör. Duygu Şallı, Eczacılık Fakültesi, Eczacılık Meslek Bilimleri Bölümü.
3) Desloratadin ve Parasetamol İçeren Farmasötik Bileşim (DESPARAS)
Prof. Dr. Ş.Güniz Küçükgüzel, Uzm. Kmg. Kaan Baş, Eczacılık Fakültesi, Eczacılık Meslek Bilimleri Bölümü.
4) Taq DNA Polimeraz Enziminin Üretim Yöntemi
Prof. Dr. Kadir Turan, Eczacılık Fakültesi, Temel Eczacılık Bilimleri Bölümü.
5) Kabak Lifi Takviyeli Biyo-Kompozit Malzemeler
Doç. Dr. Sinan Sönmez (Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu / Basım Teknolojileri Bölümü), Doç. Dr. Garip Genç, Teknoloji Fakültesi, Mekatronik Mühendisliği Bölümü.
6) Achillea multifida Bitkisinin Kanser Tedavisinde Kullanımı
Dr. Öğr. Üyesi Turgut Taşkın, Prof. Dr. Leyla Bitiş, Doç. Dr. Özlem BİNGÖL Özakpınar, Prof. Dr. Fikriye Uras, Eczacılık Fakültesi, Eczacılık Meslek Bilimleri Bölümü.