Türkiye’de Dördüncü Sanayi Devrimini Fiilen Başlatan MİLTEKSAN Projesinde Öğretim Üyelerimizin Önemli Katkısı

Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla, alanında uzman 11 firmanın ortaklığı ile kurulan MİLTEKSAN CNC Teknoloji ve Kontrol Sistemleri Sanayi A.Ş., makine-imalat sektörünün en temel bileşeni olan yeni nesil CNC kontrol sistemlerini geliştirecek. Bu alanda dışa bağımlılığı azaltmayı hedefleyen projeyle, Türkiye’de dördüncü sanayi devrimini başlatacak en temel bileşen olan yeni nesil 5 eksenli CNC kontrol sistemleri ve dijital ikiz platformu, yerli imkanlarla üretilecek.

Üniversitemizin ilk Teknogirişim firmalarından biri olan ve Teknoloji Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Barış Doğan’ın kurucusu olduğu BCD Teknik ARGE ve Robotik Otomasyon, aynı zamanda MİLTEKSAN girişiminin kurucu ortaklarından biridir. Yine Teknoloji Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Selim Hartomacıoğlu’nun kurucusu olduğu MARSİS İnovasyon, TÜBİTAK 1501 projesinde yazım ve danışmanlık hizmeti verdi.

Projeye sundukları katkılardan ötürü öğretim üyelerimizi tebrik eder; çalışmalarında başarılar dileriz.

MİLTEKSAN girişimine TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Destek Programı kapsamında 2021 yılı 1'inci döneminde rekor sayılabilecek 15 Milyon TL. destek sağlanmıştır.

 

HIZLI ERİŞİM