Siyaset ve Diplomasi Okulu Hikmet Çetin’i Ağırladı

Kariyer Merkezi’nin (MARKAM), üçüncüsü düzenlenen Siyaset ve Diplomasi Okulu üçüncü hafta programı, 11 Aralık’ta, 30. Dönem Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin’in katılımı ile gerçekleştirildi. 

Düzenlenen programa, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ömer Akgiray, Genel Sekreter Yardımcısı Danyal Çakıral, öğrenciler, akademik ve idari personel katıldı. İki dersten oluşan programın ilk dersine katılan 21. Dönem TBMM Başkanı ve 30. Dönem Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin, “Türk Siyaset Tarihinin Dünü ve Bugünü” başlıklı bir  konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında, Türkiye’nin jeopolitik konumundan hareketle bölge ülkeler ile olan diplomatik ilişkilerinde, siyasi bağlantılarında, ülkenin çıkarlarını ve menfaatlerini gözetmek açısından alınan kararların önemine değindi. Programın ikinci dersinde Dr. Öğr. Üyesi Furkan Kaya, Doğu Akdeniz Güvenliği ve Kıbrıs Meselesi hakkında bir sunum gerçekleştirdi. 

Siyaset ve Diplomasi Okulu üçüncü hafta programı, katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından, konuşmacılara plaket takdim edilmesi ile sona erdi.

Haber : Sema Özbakan 

HIZLI ERİŞİM