SİNEMATEK Ruhu Marmara’da

Acıbadem Yerleşkesi Güzel Sanatlar Fakültesinde “SİNEMATEK Marmara ile Buluşuyor” etkinliği gerçekleşti. 1965’te kurulan ve bir süredir kapalı olan SİNEMATEK derneğinin Kadıköy Belediyesi çatısı altında yeniden açılmasına yönelik konuşma yapan Jak Şalom’a Film Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nigar Çapan Kavruk eşlik etti. Uzun yıllar sonra tekrar açılacak SİNEMATEK’in tarihinin yanı sıra, eski ve yeni dönem Türkiye sineması hakkında da konuşuldu. Dijitalleşen dünyada, gençlerin sinemaya yön verme etkisinden bahsedildi.

Farklı bölümlerden öğrencilerin katıldığı etkinlikte Jak Şalom, SİNEMATEK bünyesinde çalışmak için gönüllü gençlere ihtiyaçları olduğunu ve yine gönüllü olarak gençlere destek vereceklerini söyledi. Öğrencilerimizin yönelttiği sorulara ise hayran kaldığını belirtti.

Film ve Medya Tasarım Atölyesi Kulübü ile ortaklaşa film seçkilerine eşlik eden paneller, seminerler, atölyeler ve sinema dersler düzenlemek gibi amaçları olan SİNEMATEK, önümüzdeki aylarda faaliyete geçtiğinde, bir Sinema Evi olarak kapılarını bütün sinemacı ve sinemaseverlere açacak, onların etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

 

HIZLI ERİŞİM