Sıfır Atık Uygulamaları

Üniversitemiz birimlerinin idari amirlerine yönelik yapılan bilgilendirme toplantısı açılış konuşmasını üniversite Genel Sekreteri Murat Arısal yaptı. Arısal, konuşmasında Sıfır Atık Projesinin önemini açıkladı. İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Dr. Önder Bayır ise konuşmasında, Sıfır Atık Projesi’nin üniversitemizdeki uygulama süreci hakkında detaylı bilgi verdi.

Mart ayında üniversitemiz ile İstanbul Valiliği arasında yapılan Sıfır Atık Protokolü doğrultusunda, üniversitemiz “İstanbul Anadolu Yakası Sıfır Atık Uygulamaları Partner Kurumu” oldu.

Üniversitemiz bu protokolü iki boyutta hayata geçiriyor. Birinci boyut, üniversitemizde sıfır atık uygulamasına geçilmesi; ikinci boyut, gönüllü öğrencilere eğitim vererek, öğrencilerimizin milli eğitim kurumları ile kamu kurumlarında sıfır atık eğitimlerine katılması ve denetleme yapılmasını içeriyor.

İlk boyutta, üniversitemizde sıfır atık uygulamasının hayata geçmesi açısından atıkların ayrıştırılarak toplanması ve “Atık Geçici Toplama” alanlarına aktarılması gerçekleştiriliyor. Bu amaçla, atık toplama alanları inşa edilirken atık toplama üniteleri de üniversite bina ve toplu alanlarına yerleştiriliyor.

Projenin ikinci boyunda, eğitim ve denetleme yapmak amacıyla yaklaşık 270 gönüllü öğrenci belirlendi ve ilk eğitim çalışması 20 Nisan günü gerçekleşti. İsteyen öğrencilerimizin yaz döneminde faaliyetlere katılabilmesi amacıyla, İŞKUR tarafından yürütülen TYP projesi kapsamında öğrencilerimizin istihdam edilebilmesi için İŞKUR ile görüşmeler devam ediyor.

 

HIZLI ERİŞİM