Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi Hizmete Açıldı

Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleştirilen törenin ardından hizmete açıldı.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 2019'da temelleri atılan ve inşaat çalışmaları devam eden Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi projesine ilişkin bilgi verdi.


Özvar, külliyenin, Maltepe sınırları içerisinde, D-100 kara yoluna cepheli, havaalanı, raylı sistem olanaklarından en iyi derecede faydalanacak, havadar ve deniz manzaralı bir konumda, 270 hektarlık alanı kaplayan müstesna bir lokasyona sahip olduğunu anlattı.

Külliyenin tahsisinin üniversite için tarihi bir dönüm noktası olduğunu dile getiren Özvar, Marmara Üniversitesi'nin İstanbul'un çeşitli ilçelerine dağılan fakültelerinin tek bir külliye etrafında toplanacağını belirtti.

Bilim insanları, idari personeli, özel ve kamu sektöründen paydaşları ve öğrencileriyle 70 bin kişilik bir bilim şehri inşa edildiğine dikkati çeken Özvar, "Mimarisi, planlaması, bilimsel ve teknolojik alt yapısı, kendi kendine yeterliliği ve dışarıya sıfır atık ile dost ve yabancıları imrendirecek örnek bir üniversite külliyesi inşa edilmektedir." ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Erol Özvar, Kovid-19 pandemi sürecinin olumsuz etkilerini asgariye indirecek önlemler alınarak külliye projesinin hızla devam ettiğini vurguladı.

Hastane hakkında da bilgi veren Özvar, yıllarca Altunizade'deki yerinde İstanbul Anadolu Yakası'nın tek üniversite hastanesi olarak hizmet veren Marmara Üniversitesi'nin yeni hastanesi için 7 Ekim 1991'de inşaat faaliyetlerinin başladığını hatırlattı.

Marmara Üniversitesi Rektörü merhum Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel zamanında Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel'in katılımıyla başlatılan hastane inşaatının 120 bin metrekarelik ve 600 yatak kapasiteli olarak planlandığını anlatan Özvar, şöyle devam etti:

"Uzun yıllar boyunca inkıtalar ile devam eden inşaat faaliyetlerinde nihayet Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hızla hizmete alınması talimatı vermesiyle mutlu sona ulaşılmıştır. Üniversitemiz 2018'de birlikte hizmet etmek üzere Sağlık Bakanlığı ile bir afiliasyon protokolü imzalamıştır. Cumhurbaşkanımızın iradesi doğrultusunda Marmara Üniversitesi hastanesinin hizmete girmesinde İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Biriminin üstün gayretleri ve Sağlık Bakanlığının hastaneyi yürürlükteki yönetmeliklere uygun hale getirmek üzere ortaya koyduğu büyük mesaisini takdirle anmak isterim."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, “Sağlığın kıymetini çok daha iyi anladığımız salgın döneminde böyle bir eseri ülkemize kazandırmamızın ayrıca önemli olduğuna inanıyorum. Türkiye’nin altyapı ve temel hizmetler alanında son 18 yılda kat ettiği mesafenin değerini yaşadığımız her krizde yeniden keşfediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanenin İstanbul’a kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ederek, “Marmara Üniversitemiz ile Sağlık Bakanlığımızın birlikte ülkemize kazandırdığı bu hastanemize, evet, Profesör Doktor Asaf Ataseven Hocamızın adını vermeyi kararlaştırdık. İnşallah Asaf Hocamızın adıyla burayı anacağız. İnşallah burada bu mekân var olduğu sürece Asaf Hocamız da burada anılmış olacak” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Asaf Ataseven’in bir dava ve vakıf insanı olduğunu, uzun yıllar yürüttüğü Vakıf Gureba Hastanesi Başhekimliğindeki gayreti ve başarılarıyla gönüllerde taht kurduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Asaf Ataseven’i rahmetle yâd ederek Fatiha okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharram Kasapoğlu, eski bakanlardan Veysel Eroğlu, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, merhum Prof. Dr. Asaf Ataseven'in eşi Gülsen Ataseven ve damadı Murat Ülker ile birlikte hastanenin açılış kurdelesini  “Ya şafi, ya Kâfi, ya Muafi inşallah. Ya Allah bismillah” diyerek kesti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler açılışın ardından Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

 

https://www.cnnturk.com/turkiye/marmara-universitesi-prof-dr-asaf-ataseven-hastanesi-hizmete-acildi

https://www.sabah.com.tr/gundem/2020/06/20/son-dakika-baskan-erdogan-marmara-universitesi-hastanesi-acilisinda-konusuyor

https://www.milliyet.com.tr/siyaset/cumhurbaskani-erdogan-hastane-acilisinda-konustu-yeni-bir-doneme-giriyoruz-6240221

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/marmara-üniversitesi-prof.-dr-asaf-ataseven-hastanesi-hizmete-açıldı

https://www.trtavaz.com.tr/haber/tur/saglik/asaf-atasevenin-adi-marmara-universitesi-hastanesine-verildi/494551

https://www.ntv.com.tr/turkiye/cumhurbaskani-erdogan-bu-surecin-altindan-basariyla-kalktik,dFcZT7VtKUSMYuOifG-Lsg

HIZLI ERİŞİM