Marmara Üniversitesi’ne Yenilenebilir Enerji Sertifikası

Marmara Üniversitesi tükettiği enerjinin yüzde 30’unu yenilenebilir enerji kaynaklarından tedarik ederek VCS (Verified Carbon Standard) sertifikası almaya hak kazandı.

Geçtiğimiz yıl sözleşme imzalanan enerji dağıtım firması SEPAŞ’tan, enerjinin yenilenebilir elektrik santrallerinden gönderilmesini talep eden Marmara Üniversitesi, dünya standartlarına uygun olarak karbon emisyonunu azaltmayı sağlayan VCS sertifikasını aldı.

VERRA isimli enerji kuruluşu tarafından sertifikalandırılan Marmara Üniversitesi, çevreye yönelik bu duyarlı tutumu sayesinde karbon salınımının yüzde 30 azaltılmasına vesile oldu.

Üniversitenin bu yıl eğitim ve öğretime açılan Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi de kendi enerjisini üreten ve yeşil kampüs özelliği taşıyan bir merkez olmasıyla öne çıkıyor.