Marmara Üniversitesi’nde Sri Lanka-Türkiye İlişkileri Konferansı Düzenlendi

Marmara Üniversitesi Kariyer Merkezi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “The History of Turkey-Sri Lanka Relations and Job Opportunities” konferansı 20 Aralık 2021 tarihinde Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 

Sri Lanka Büyükelçiliği’nin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, açılış konuşmasını Prof. Dr. Berat Bir yaptı. Sri Lanka Colombo Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Zameer Careem, Türkiye-Sri Lanka arasındaki tarihsel ilişkiler ve ortak miras konulu sunumuyla iki ülkenin geçmişine ışık tuttu. Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Mohammed Rivzi Hassen’in Sri Lanka-Türkiye diplomatik ve ticari iş ilişkilerini ele alan konuşmasının ardından Büyükelçi ve TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı İskender K. Okyay da diplomasi alanında kariyer adımlarına yönelik ufuk açıcı bir konuşma yaptı.

Yoğun bir izleyici katılımıyla gerçekleşen etkinlik, MEF Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Enerji Danışmanı Aydın Özü’nün, Türkiye-Sri Lanka enerji sektörüne yönelik iş olanakları hakkında bilgileri de içeren konuşmasıyla sona erdi.

HIZLI ERİŞİM