Marmara Üniversitesi ve TRT'nin Ortaklaşa Düzenlediği 11. TRT Uluslararası Belgesel Günleri Başladı

Etkinliklerin öncesinde "Belgesel Sinemada Anlatım ve Öyküleme" adlı panele; Marmara Üniversitesi, Anadolu Hisarı Yerleşkesi’nde ev sahipliği yaptı. Ülkemizden ve yurtdışından birçok belgeselci, basın mensubu ve izleyici 24 Nisan’da gerçekleşen organizasyonda yer aldı.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı, Prof. Dr. Mustafa Kurt açılış konuşmasını yaptı. Mustafa Kurt konuşmasında, medya ve üniversite iş birliğinin öneminden bahsetti. Medya alanında kariyer hedefi olan öğrencilerin işbirliği süreçlerinde kazandıkları deneyim ile sektöre yapacakları katkıya değindi. Panelde Görüntü Yönetmeni Tevfik Şenol, Yönetmen Faysal Soysal, Doktor Öğretim Üyesi Elif Demoğlu, Yönetmen Zeynep Keçeciler ve Yönetmen Ahmet Ferah konuşmacı olarak yer aldı.

TRT Uluslararası Belgesel Günleri, 6 farklı salonda, 30 Nisan'a kadar devam edecek. Gösterim programına ulaşmak için www.trtbelgesel.com adresini ziyaret edebilirsiniz.