Marmara Üniversitesi Öğretim Üyelerinden TÜBİTAK 1005 Proje Başarısı

Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sümeyye Cesur’un yürütücülüğünü yapacağı “Fitizis Bulbiye Bağlı Psodopitozis Tedavisinde 3 Boyutlu DLP Yazıcı ile Kişiye Özgü Fonksiyonel Skleral Göz Kapak Kaldırıcı (Scleraylifter) Materyal Tasarımı ve Üretimi” adlı proje, TÜBİTAK 1005-Yeni Fikirler ve Ürünler Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Bu projede, göz hacmi küçülen ve buna bağlı göz kapağı düşüklüğü yaşayan hastaların göz kapağını kaldırmak için kişiye özgü skleral göz kapağı kaldırıcı materyaller, DLP 3B yazıcı yöntemi kullanılarak üretilecek olup bu materyaller, fitizis bulbiye bağlı psodopitozis tedavisinde kullanılacak.

Projede görev alan Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılı bir proje dönemi dileriz.