Marmara Üniversitesi Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’ne Ev Sahipliği Yaptı

Dünya yükseköğretiminde önemli bir yer edinmiş olan Avrasya Yükseköğretim Zirvesi-EURIE 2-4 Mart 2022’de, COVID-19 salgını sebebi ile hibrit olarak gerçekleştirildi.

Bu yıl yedincisi düzenlenen zirveye, Amerika’dan Pakistan’a kadar dünyanın en seçkin üniversiteleri, akademisyenleri ve  yükseköğretim alanının önde gelen temsilcileri katıldı. EURIE Yükseköğretim Konferansı ve Fuarı kapsamında, çevrimiçi oturumların yanı sıra her gün başka bir üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleşen ve üç gün boyunca devam eden yüz yüze paneller ve farklı etkinlikler düzenlendi.                     

Marmara Üniversitesi, EURIE 2022’ye 3 Mart Perşembe günü  Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonunda düzenlenen çeşitli etkinliklerle ev sahipliği yaptı. Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi Direktörü Prof. Dr. Nuri Tınaz’ın Marmara Üniversitesi adına yaptığı açılış konuşması ve gerçekleştirdiği üniversite tanıtımının ardından, kürsü dünyanın dört  bir yanından gelen çok sayıda ziyaretçiye bırakılarak daha interaktif bir ortam sağlandı. 7. Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’nin Marmara Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ikinci gün programı, “Mültecilerin Yükseköğretime Erişimi” ve “Yeni Nesil Üniversite Bakış Açısı ve Hibrit Öğrenimin Dijitalleşmesi” başlıklı konuların alanında uzman akademisyenler tarafından ele alındığı oturumlarla son buldu.

HIZLI ERİŞİM