Marmara Üniversitesi 10. Ulusal Botanik Kongresi’ne Ev Sahipliği Yaptı

Bu yıl 13-15 Eylül 2023 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen “10. Ulusal Botanik Kongresi” Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlendi. Türkiye'de bitki bilimi alanında yapılan araştırmaların paylaşıldığı bir platform haline gelen Ulusal Botanik Kongresi’nin 10.’su yüz yüze gerçekleştirildi. Kongreye Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden 40’a yakın bilim kurulu üyesi katıldı.

Kongre Başkanı ve aynı zamanda Marmara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Filiz Vardar açılış konuşmasında, “Kongremizin amacı bitkiler üzerine araştırma yapan tüm meslek gruplarının akademik deneyimlerini paylaşacağı bilimsel bir ortam oluşturmaktır” dedi ve kongrenin amaçlarından bahsetti.

Prof. Dr. Filiz Vardar, “Günümüzde multidisipliner çalışmaların önemi göz önünde bulundurulduğunda, böylesi bir ortamın farklı alanlardan araştırıcıları da bir araya getirmekle yeni çalışmaların temellerinin atılmasında rol oynayacağı kanaatindeyiz” diye açıklamalarda bulundu.

HIZLI ERİŞİM