Marmara Flüt Orkestrası Dünya Orkestra Festivali’nde Bronz Madalya Kazandı

Üniversitesitemiz bünyesinde çalışmalarını yürüten Marmara Flüt Orkestrası, 33 ülkeden 140 orkestranın katıldığı çevrim içi gerçekleştirilen Dünya Orkestra Festivali’nde “Featured Orchestra” kategorisinde bronz madalyanın sahibi oldu.

Marmara Flüt Orkestrası; 2015 yılında Flüt Sanatçısı ve Eğitimcisi Prof. Dr. Ece Karşal tarafından kuruldu. Marmara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi’nin desteği ile  enstrumanlar temin edildi ve Türkiye’nin flüt ailesinin tüm üyelerini barındıran ilk orkestrası oldu. Marmara Flüt  Orkestrası’nda farklı yaş kategorilerinde profesyonel flüt sanatçıları,  öğretmenler, ileri düzeyde flüt çalabilen amatör flütistler, ilk, orta, lise ve  üniversite düzeyinde olmak üzere farklı eğitim seviyelerinde branşı flüt olan seçilmiş müzik öğrencileri görev almaktadırlar. Orkestranın en önemli amaçlarından biri; Türk bestecilerinin eserlerini seslendirmek ve tanıtmaktır.

Orkestra; yurt içi ve yurt dışında seçkin salonlarda verdikleri konserlerle 2016’da Uluslararası Nefesli Sazlar Festivali’ne katılma hakkı kazandı ve 3 Türk bestecinin Marmara Flüt Orkestrası için yazdığı eserleri uluslararası platformda ilk kez seslendirdi. 2018 yılınında Bulgaristan’da gerçekleştirilen Uluslararası Gençlik Festivali’nde “Klasik Müzik –Orkestralar” kategorisinde 1. oldu ve bunun yanı sıra “En Profesyonel Grup” ödülünün de sahibi oldu. 2019’da Polonya’da düzenlenen Avrupa Flüt Toplulukları Festivali’nde iki konser gerçekleştirdi. Bu festivalde Marmara Flüt Orkestrası için bestelenen Rahşan İzmirli Oğuz’a ait “Uyanış” isimli eserin Dünya prömiyeri yapıldı. Orkestra, 2020’de ise Flutissmo Festivali kapsamında  Fransa’da  Mauricio Lozano yönetimindeki “Flûtes d’Azur” ile verdiği ortak konserde Türk bestecilerinin eserleri ve düzenlemelerinden oluşan bir program seslendirdi.

 

HIZLI ERİŞİM