Kanope Kulübü Kadıköy Sağlık Şenliğine Katıldı

Kan ve organ bağışına yönelik artan ihtiyacı karşılamak ve kamuoyunu bağışa teşvik etmek amacıyla faaliyetler yürüten Kanope Kulübü, Göztepe Özgürlük Parkı’nda düzenlenen Kadıköy Sağlık Şenliği’nde stand açtı.

Dünya Sağlık Örgütü üyesi ülkelerde, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü ve 7-13 Nisan tarihleri arası Dünya Sağlık Haftası olarak kutlanmaktadır. Marmara Üniversitesi Kanope Kulübü, STK’lar, meslek odaları ve kamu kurumları ile bir araya gelerek Kadıköy Sağlık Şenliğinin organizasyonunda yer aldı.

Şenlik kapsamında, yoga, nefes terapisi, kahkaha terapisi, çeşitli dans gösterileri, sağlıklı beslenme semineri, keman dinletisi, çocuklara yönelik yüz boyama, çeşitli oyunlar gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

Marmara Üniversitesi'nin kan ve organ bağışı kulübü, Kanope, kan ve organ bağışını ortak çatı altında toplayan Türkiye'deki ilk ve tek öğrenci kulübüdür. Bu alanda ilk ve tek oluşu Türk Patent Enstitüsü tarafından da tescil edilmiştir.