İnsanlık Tarihinin Kara Lekesi Hocalı Soykırımı 30. Yılında da Unutulmadı

Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü ve Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’nun ortaklaşa düzenledikleri “Hocalı Soykırımı 30. Yılında” isimli etkinlik 23 Şubat 2022’de Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Azerbaycan'ın İstanbul Başkonsolosu Nermine Mustafayeva,, Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Okan Yeşilot, İstanbul Rumeli Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılapları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Denizli ve İstanbul Aydın Üniversitesi Siyasi Bilimler ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Murat Jane konuşmacı olarak katıldı.

Marmara Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Mehdi Genceli'nin moderatörlüğünde yapılan etkinlikte Hocalı kurbanları anıldı, "Hocalı için adalet" talebi bir kez daha yinelendi. Konuşmacılar, Hocalı vahşetinin hiçbir zaman unutulmayacağını dile getirirken, Başkonsolos Nermine Mustafayeva da "Tek talebimiz Hocalı Soykırımı suçlularının adalete teslim edilmesidir" dedi.

HIZLI ERİŞİM