Güzel Sanatlar Fakültesi, “Şık Derviş” Sait Maden’i “Simgeler”inin İzinde Takip Ediyor

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü tarafından yapılan etkinlikler kapsamında Türk Grafik Tasarım Tarihi ve Türk Edebiyatı'nın önemli figürlerinden Sait Maden'i anmak üzere 25 Mart’ta "Şık Derviş" belgeseli gösterildi ve "Simgeler" başlıklı logo sergisinin açılışı yapıldı.

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar serginin açılışına katılırken, serginin önemi üzerinde durdu. Sergide Sait Maden'in 1954 ve 2010 arasında çeşitli kurum ve kuruluşlar için tasarladığı logo tasarımları ile birlikte çeşitli kitap kapakları ve orjinal taslak çalışmaları yer alıyor.

Sergi 12 Nisan 2019 tarihine kadar Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde izlenebilir.