Engelli Birim Koordinatörlüğü Çalıştayı Gerçekleştirildi

Toplantının açılışında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Marmara Üniversitesi olarak çalıştayın amacının eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak olduğuna dikkat çekti. Bu amaçla yapılan çalışmalar ve hizmetlerden bahsetti.Koordinatör Öğr. Gör. Zuhal Pek, çalıştayın amacını anlatan bir konuşma ile çalıştayı başlattı. Pek, yaptığı konuşmada; işitme engelli öğrencilerin üniversitedeki yaşadığı sorunların temelinde, geçmiş eğitim hayatlarında gerekli donanımı edinememeleri olduğunu söyledi. Ek olarak, orta öğrenimlerini almakta olan öğrencilere branş dersi veren eğitimcilerin destek dil olarak işaret dili bilmemelerinin ciddi bir sıkıntı olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin eğitimlerinde destek olabileceği fikri ile üniversitelerde eğitim fakültelerinde yetişen öğretmen adaylarına işaret dili dersinin verilmesi gerekliliğine dikkat çekti. Pek konuşmasının sonunda, TİD formasyonunda standardizasyon ve iyileştirmenin yapılması için harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. Çalıştay sonunda, bir çalışma grubu oluşturularak, konu ile ilgili geliştirme ve iyileştirme çalışmalarına başlama kararı alındı.Çalıştaya; Cumhurbaşkanlığını temsilen Sabire Nur Banu Öztürel, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Genel Müdürlüğünü temsilen İbrahim Demirdöğen, Milli Eğitim Bakanlığı İl Müdürlüğünü temsilen Yasemin Sağlam, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Sibel Mutluer, Marmara İşitme Engelliler Derneği Başkanı Şebnem Şen, İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği Genel Sekreteri Sevgi Yüksel, Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulundan Banu Yazıcı, TÖMER'den Öğr. Gör. Dr. Murat Tan, Boğaziçi Üniversitesinden Prof. Dr. Sumru Özsoy, Bahçeşehir TİD Eğitimcileri Hale Ersöz ve Ahu Şahin, İstanbul Aydın Üniversitesi TİD Eğitimcisi Ceren Ay, Şişli İşitme Engelliler Derneğinden Tuğçe Elender ve Helena Özsever, DEM Derneğinden Damla İşeri, Sağır Eğitimciler Onur Kayıhan ve Nevzat Kırkıç, CODA Çevirmenler Neslihan Kurt ve Ahmet Kavak katıldılar.