3. Bitkilerle Tedavi Sempozyumu (BİTES) Düzenlendi

Sempozyum, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel ve Sempozyum Öğrenci Başkanı Fatih Yeter’in açılış konuşmalarıyla başladı.

Sempozyumda, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. İbrahim Haznedaroğlu, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında, bitkisel ilk milli ilaç olan “Ankaferd” i tanıtmak adına “Bitkiden İlaca Ankaferd Blood Stopper” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Sağlık Bakanlığı ruhsatlı bitki içerikli takviye ürünler üreten Zade-Vital firması İş Geliştirme Müdürü Ali İbrahim Ayşakır,  “Bugünün ve Yarının Sağlık İhtiyaçlarına Uygun Çözümler“ konulu sunumunu yaptı.

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Botanik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ulvi Zeybek, yaptığı konuşmada eczacılıkta bitkisel ürünlerin yeri ve üniversite-sanayi iş birliğinin öneminden bahsetti.

Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülçin Saltan İşcan, “Geleneksel Kullanımdan Bitkisel Tıbbi Ürüne ‘Gilaburu'dan Gilaburine'e” sunumunu gerçekleştirdi.

İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Botanik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Akalın Uruşak, "Klinikte Güvenli Bitki Kullanımında Eczacı" konulu sunumunu yaptı.

Türkiye’deki 16 eczacılık fakültesinden öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sempozyumda, bitkiden ürüne temalı üretim yapan firmalar tarafından 7 öğrenciye staj imkanı sağlandı.

Sempozyum  katılım sertifikalarının dağıtımı ile sona erdi.