Uluslararası Bir Sempozyum: “Dünya Türkolojisinin Büyük Abidesi Olan ‘Kutadgu Bilig’ Eseri Üzerindeki İncelemelerin Güncel Sorunları”

“Dünya Türkolojisinin Büyük Abidesi Olan ‘Kutadgu Bilig’ Eseri Üzerindeki İncelemelerin Güncel Sorunları” isimli uluslararası sempozyum, 27-28 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

Partner üniversitelerin katılımıyla gerçekleşecek olan açılış töreni 27 Kasım’da Youtube canlı yayını ile; açılış oturumu ve akabindeki konuşmalar 28 Kasım’da Zoom üzerinden servis edilecek.

Açılış törenine; Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Çekici, İstanbul Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mürteza Bedir, Hacettepe Üniversitesi Türkoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yunus Koç iştirak edecekler. 

Tamamı beş oturumda gerçekleştirilecek olan sempozyumda: “Kutadgu Bilig eserinin dünya çapındaki önemi, Kutadgu Bilig el yazmalarının kaynak ve metin açısından incelenmesi, Yusuf Has Hacip’in mirası ve  doğu medeniyeti ve felsefi düşüncenin gelişimi, Yusuf Has Hacip'in beslendiği yazılı kaynaklar  ve Doğu Edebiyatında Has Hacip geleneklerinin devamı, Kutadgu Bilig’in poetiği, dil ve üslup özellikleri” konuları incelenecek. 

Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Gülden Sağol Yüksekkaya sempozyumun ikinci oturumunda konuşmacı olarak yer alacak.

Haber: Nida Şenler

 

HIZLI ERİŞİM