Her yıl 28 Mayıs’ta tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olan Dünya Oyun Oynama Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler, MEF Okulları ve Topkapı Sarayı Müzesi mekanlarında gerçekleştirildi.
Program kapsamında; 02 Mayıs 'ta MEF Okulları Bahçeşehir Anaokulu bahçesinde MEF Okulları Dünya Oyun Oynama Günü “Üç Kuşak Birarada Etkinliği”, 03 Mayıs'ta Kadıköy Belediyesi'ne bağlı Tasarım Atölyesi Kadıköy’de (TAK) “Kapla ve Masal Anlatımı” ile ilgili iki atölye çalışması, 04-05 Mayıs 2017 tarihlerinde Kültürel Öğrenme Ortamı bağlamını oluşturan Topkapı Sarayı Müzesi 1. Avlusunda (Alay Meydanı) çeşitli oyun alanlarında okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı oyun etkinlikleri gerçekleştirildi.
Alay Meydanında, “Ağabeyimle ve Ablamla Oyun Oynuyorum Etkinlikleri” alanı için Kadıköy 60. Yıl Anadolu İlkokulu Öğrencileri Mangala Oyununu, İhsan Sungu İlkokulu Öğrencileri Kapla Oyununu, Halil Türkkan Ortaokulu Öğrencileri Makedo Oyununu bu alana gelen öğrencilere uygulamalı olarak öğrettiler. Sanat çalışmaları alanında, Yrd. Doç. Dr. Oya Abacı baskı tekniğini kullanarak lale, yıldız, ay şekillerini çocuklara uygulamalı olarak gösterdi. Uçurtma Oyun Alanında Mehmet Naci Aköz tarafından Anka Kuşu/Simurg Uçurtma yapımı çocuklara uygulamalı olarak gösterildi. Masal Anlatma alanında Uzm. Zerrin Çetindağ tarafından Anka Kuşu isimli masal anlatıldı. Akıl ve Zeka Oyunları alanında, Özgür Aktaş tarafından çeşitli akıl ve zeka oyunları ilkokul ve ortaokul çocuklarına uygulamalı olarak gösterilerek oynatıldı. “Sevdiğin ve Ürettiğin Oyunu Oynat” Alanında Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencileri tarafından halka oyunları, ip atlama, sek sek, köşe kapmaca, mendil kapmaca, çuval yarışı, nal atma oyunları ve Sedat Büyük tarafından topaç ve çember çevirme oyunları uygulamalı olarak gösterilerek oynatıldı. Ayrıca, oyun alanlarındaki oyunların yanı sıra Serdar Asaf Ceyhan tarafından, ilkokul, sonraki yaş grupları ve yetişkinler için Mangala Oyunu Belgesel Film Gösterimi yapıldı.
06 Mayıs 2017 tarihinde “Kültürel Bağlam Olarak Oyun: Kültürel Öğrenme Ortamı” temasına vurgu yapmak üzere Topkapı Sarayı Müzesi Konferans Salonunda birinci panel gerçekleştirildi. Maltepe ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Oktay'ın Başkan olduğu panelde; kültürel bağlamda oyun kavramı, yurt dışından ve yurt içinden gelen çeşitli uzmanlar tarafından tartışıldı.
07 Mayıs 2017 tarihinde “Dilsel Bağlam Olarak Oyun: Sözlü Kültür” temasını gerçekleştirmek üzere MEF Okulları Bahçeşehir Konferans Salonunda ikinci panel gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Dilizdüzgün'ün Başkan olduğu panelde Dilsel Bağlam Olarak Oyun teması, tartışıldı. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Işık Kamaraj'ın Koordinatörlüğünü yürüttüğü bu etkinliklerde ayrıca Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencilerimiz de aktif görev aldılar.