Türk Müziği Topluluğu Konseri Sultanahmet Külliyesi’nde Gerçekleşti

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çelen, Marmara Üniversitesi Genel Sekreteri Murat Arısal, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Gündüz, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Seyfi Kenan, çok sayıda akademisyen ve öğrencinin dinleyici olarak katıldığı konserde Türk sanat ve halk müziğinin seçkin eserleri icra edildi.

Konser sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar, Orkestra Şefi Prof. Dr. Mustafa Uslu’ya çiçek takdim etti. Program, üniversite yöneticileri ve topluluk elemanlarının birlikte anı fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.

Konser Programı

‘Havada Bulut Yok’, Düzenleme: Mari Barsamyan, Solist: Ali Doğan Nur

‘Sarı Gelin’, Anonim, Düzenleme: Ahmet Tirgil, Solist: Çağrıbey Özçolak

‘Gelevera Deresi’, Düzenleme: Utku Barış Andaç, Solist: Sıla Uğurçay

‘Laçin’, Anonim, Düzenleme: Bekir Kurşunet, Solist: Berk Özbek

‘Kütahya’nın Pınarları’, Anonim, Düzenleme: Erdal Tuğcular, Solist: Ali Doğan Nur

‘Ey Onbeşli’, Anonim, Düzenleme: Mustafa Uslu, Koristler

‘Şehnaz Longa’, Santuri Ethem Efendi, Düzenleme: Oğuzhan Balcı

‘İki Keklik’, Anonim, Düzenleme: Mustafa Uslu, Solist: Berk Özbek

‘Tımbıllı’, Anonim, Düzenleme: Mustafa Uslu, Koristler

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Uslu’nun yönettiği M. Ü. Türk Müziği Topluluğu, 1. Keman’da, Öğr. Gör. Özgür Kement, Alper Semih Sarı, Aybüke Yılmaz, Oya Ermetin, 2. Keman’da Deniz Gümüş, Havva Maden, Elif Cansel Şapçılı, Eylül Eda Ulugerçek, Viyola’da Kerim Balkan, Yasin Dizman, Sebahattin Anıl Çuvalci, Viyolonsel’de Mazlum Mızrak, Beste Bulut,  Kontrbas’ta Buğrahan Gülmez, Flütte Öğr. Gör. Işıl Çilli Hüzmeli, Klarnette, Alim Kurtmemedov, Bağlama’da Çağrıbey Özçolak, Tuğberk Bayar, Akordeon’da Öğr. Gör. Hasan Sakarya, Vurmalı’da Gözde Çolak, Kanun’da Mustafa Demirci, Koristller’de Öğr. Gör. Sıla Uğurçağ, Berk Özbek, Ali Doğan Nur’dan oluşmaktadır. Konser programının sunuculuğunu Öğr. Gör. Özgenur Reyhan Kurtuldu yaptı.