Tübitak Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Sergisi Açılışı

Tübitak Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Sergisi açılışı 24 Haziranda yapıldı. Yarışma “akıllı şehirler ve ulaşım”, “bilgi ve iletişim teknolojileri” ,“eğitim", “enerji ve çevre”, “gıda ve tarım”, “makine imalatı ve otomotiv”, “sağlık”, “savunma, uzay ve havacılık”, “sosyal yenilikçilik ve girişimcilik” olmak üzere dokuz kategoride düzenleniyor. Yarışma final yarışması olma özelliği taşıyor. Sergide 102 proje yer alacak. 

Açılış Marmara Üniversitesi tanıtım videosuyla başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Akgiray yaptı. Prof. Dr. Ömer Akgiray konuşmasında: “Her proje ödülden bağımsız olarak çok değerli. Futboldan örnek verecek olursak; çok şut atmazsanız çok gol atamazsınız. Biz de ülkemize ve bilime katkı sağlamak adına çok proje üretmeliyiz.” ifadelerini kullandı. 

Tübitak İstanbul Asya Bölge Koordinatörü ve Marmara Üniversitesi Nanoteknoloji ve Biyomalzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Oğuzhan Gündüz konuşmasında: “Küreselleşen bir dünyada yaşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Hayattaki en hakiki mürşit ilimdir, fendir.” Biz de bu doğrultuda gençler yetiştirmeye çalışıyoruz. Yarışmamız 9 tema etrafında şekillendi. Sergimizde 102 proje sergilenecek.” ifadelerini kullandı. 

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Erdal yaptığı konuşmada: “Herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Tübitak tarafından düzenlenen etkinliğin üniversitemizde

gerçekleştirilmesi bizim için çok gurur verici. Emeği geçen herkese tebrikler ve teşekkürler. Projelerin değerlendirme sürecinde yer alan hakem heyetine de ayrıca teşekkürler. Sergide üniversitemizden 18 proje yer alıyor. Umarım bu projeler daha kapsamlı projelere ışık tutar. Bu etkinliğin ülkemize ve bilime katkı sağlamasını umuyorum.” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek sergi ziyarete açıldı. 

 

 

HIZLI ERİŞİM