Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nün İSTKA Proje Başarısı

Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nün "YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLER MÜKEMMELİYET MERKEZİ" başlıklı projesi İSTKA Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı tarafından desteklenmeye uygun bulundu.

Yürütücülüğünü Prof. Dr. M. Caner Aküner’in yapacağı projenin amacı, “Mekatronik” disiplinini oluşturan makine, elektronik, kontrol ve yazılım mühendislikleri alanlarında eğitim, tasarım ve uygulamalarının güncel teknolojiler ile yapılabileceği, bilime dayalı, yerli ve özgün, ileri teknolojili ürün ve sistemlerin üretimini artırmak amacıyla bu alanda yürütülen eğitim ve AR-GE faaliyetlerini destekleyecek, bir Yenilikçi Teknoloji Mükemmeliyet Merkezi kurmaktır.

Proje Ortağı olarak Tezmaksan Eğitim Üssü Derneği ve iştirakçi olarak Rockwell Otomasyon Tic. A.Ş.’nin yer aldığı proje kapsamında hayata geçecek olan merkezde “Mekatronik” tasarım, imalat ve analiz süreçlerinin gerçekleştirilebileceği istasyonlar ile akredite olabilecek test istasyonlarının kurulması, halihazırda daha önceki yıllarda bölümümüzün yürütücülüğünü üstlendiği İSTKA projeleri ile tamamlanmış olan “Mekatronik Uzaktan Öğretim ve Proje Yönetim Ağı Mükemmeliyet Merkezi ve Marmara MEMS/NEMS/MOEMS Araştırma ve Geliştirme Merkezleri” ile entegrasyonunun sağlanması suretiyle mevcut projelerin sürdürülebilirliklerinin desteklenmesi de amaçlanmaktadır.

HIZLI ERİŞİM