Tarih Öğretmenleri Çalıştayı Başladı

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Öğretmen Akademileri tarafından düzenlenen çalıştay, 25 Haziran Salı günü Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonunda başladı.

İki gün devam edecek etkinliğin açılış konuşması Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfi Kenan tarafından yapıldı. Konuşmasında tarihin, hayatın en büyük öğretmeni olduğunu, bütün alanların yolunun hakikat arayışında bir şekilde tarihten geçtiğini, dolayısıyla tarihle ideolojinin hiçbir zaman bir arada bulunamayacağını vurguladı. Bu tarz etkinliklerin heyecan verdiğini belirten Prof. Kenan, farklı perspektiflerin değerlendirildiği ve münakaşa edildiği kıymetli organizasyonlar olduğunu söyledi.

Çalıştaya katılan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci konuşmasında, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni içerik olarak destekleyen bir tarih çalıştayı olduğunu söyledi. Dr. Yelkenci, Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın deyimiyle “disiplinler üstü” olan bu alanları konuşup tartışabilecekleri bir ortam olmasının büyük bir mutluluk olduğunu dile getirdi. "Bu çalıştayın vesilesiyle bilimin ve eğitim bilimlerinin ortaya koymuş olduğu yaklaşımları ve ürünleri dikkate alarak milli ve manevi değerlerimizle birlikte evrensel değerleri de işletmeye gayret gösteriyoruz." dedi.


Açılış konuşmasının ardından etkinlik paneller ve atölyelerle devam etti.

HIZLI ERİŞİM