Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı ve İstanbul Tahkim Merkezi (İSTAC) işbirliğiyle düzenlenen “Tahkim Okulu”nun on birincisi 27 Kasım’da Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
Tahkim Okulu; ayda bir düzenlenecek ve dört yıl boyunca devam edecek. Projenin amacı; mesleğe yeni adım atmış isimlerin belirlenen tahkim konusunda önem taşıyan farklı konulara ilişkin sunumlar gerçekleştirmesi ve gerçekleştirilen sunumların kıdemli akademisyen ve kıdemli uygulamacılar tarafından değerlendirilmesi olarak belirlendi.
Panelin açılış konuşmasını Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Erkan yaptı. Doç. Dr. Mehmet Erkan konuşmasında; projenin amacının tahkimin her konusuna ayrıntılı bir şekilde değinmek olduğunu dile getirdi.
Etkinlik; Doç. Dr. Mustafa Erkan moderatörlüğünde iki oturumda gerçekleşti. Panelin birinci oturumunda; Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Arş. Gör. Dr. Sinan Sarıkaya ve Esin Avukatlık Ortaklığı yetkilisi Av. Demet Kaşarcıoğlu “Birleşme ve Devralma Uyuşmazlıklarının Tahkimle Çözümü” adlı sunumu yaptılar. İkinci oturumda; Esin Avukatlık Ortaklığı yetkilisi Av. Dr. İsmail Esin ve Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Cahit Ağaoğlu birinci oturumun sunumunu gerçekleştiren akademisyen ve uygulamacının çalışmalarını yorumladılar.
Etkinlik; Doç. Dr. Mustafa Erkan’ın panele katılan konuşmacılara, dinleyicilere, panelin düzenlenmesinde katkı sağlayan başta İstanbul Tahkim Merkezi olmak üzere Marmara Üniversitesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı, Radyo Hukuk, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunları ve Hukuk Araştırmaları Derneği, Model United Nations Topluluğu ve Marmara Moot Court Kulübü’ne, ayrıca program öncesinde sahne alan Hukuk Fakültesi öğrencileri Süleyman Yıldız ve İrfan Yürekli’ye teşekkür etmesiyle sona erdi.