St Petersburg Etnografya Müzesi’nde Konservasyon ve Restorasyon Eğitimi

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde bulunan Etnografya Müzesi’nde 8-17 Mart tarihleri arasında düzenlenen eğitime, Marmara Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Abdulkadir Pars, İstanbul Valiliği Yatırım İzleme Komisyonu Başkanlığı uzmanları, Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü uzmanları ve Dolmabahçe Sarayı uzmanları katıldı.

Akademisyen ve uzman restoratörlerden oluşan 10 kişilik Türk ekibine özel düzenlenen eğitimler gün boyu sürdü. Yoğun program kapsamında katılımcılar, eğitim programı kapsamında, restorasyon ve konservasyonu yapılmış orjinal müze eserlerini yakından inceledi. Uzmanların yaptığı sunumları takip etti ve bire bir konservasyon - restorasyon uygulamaları yaptı. Metal restorasyonu eğitimi aldı ve tekstil uygulama laboratuvarında çalıştı. Kök boyama uygulamalarını gözlemledi.

Türk heyet, Petersburg'da Etnografya Müzesi’nin genel koleksiyonunu inceledi. Dünyanın en büyük müzelerinden olan ve çok özel koleksiyonlara sahip Hermitage Müzesi'nde program dahilinde incelemeler yaptı.

Eğitim programının sonunda Türk ekibi Etnografya Müze Müdürü Dr. Vladimir Grusman'ın elinden uluslararası geçerli sertifikalarını aldı.

 

HIZLI ERİŞİM