Spor ve Kök Hücre Paneli

Doğruların ve yanlışların karıştığı kök hücre uygulamaları hakkında son bilgilerin paylaşıldığı ‘’Spor ve Kök Hücre’’  paneli Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı.Prof. Dr. Tunç Akkoç tarafından sunulan panele; öğretim üyeleri ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Soru-cevap bölümünün ardından Prof. Dr. Tunç Akkoç’a Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Salih Pınar tarafından teşekkür çiçeği takdim edildi.

Günümüzde ciddi ivme kazanan kök hücre çalışmalarında, laboratuvar ve klinik alanında, hastalıkların tedavisinde, deneysel modellerin oluşmasında ve bağışıklık sisteminin düzenlenmesinde umut verici yaklaşımlar ortaya konulmaktadır. Spor alanında özellikle önemli spor yaralanmalarında rejenerasyon kapasitesi yüksek olan kök hücre grupları klinik kullanıma girmektedir.