Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinliği: Sarıkamış 1914


Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinliği: Sarıkamış 1914’, 28  Aralık 2021 tarihinde Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Halûk Harun Duman yaptı. Konuşmasına İbn Haldun'un sözleri ile başlayan Duman, Sarıkamış Harekatı’na Kars Sarıkamış'taki anılarından kaynaklanan özel bir ilgisi olduğunu ve daha sonra Sarıkamış Harbi üzerine araştırmaları bulunduğunu belirtti. Prof. Dr. Halûk Harun Duman’ın hazırladığı ve seslendirdiği film sunumunda; "Sarıkamış yalnızca bir savaş değil kara kışa kurban verilen Mehmetçiğin hazin öyküsüdür." ifadesi dikkat çekti. Çok soğuk ve karlı bir coğrafyada yaşanan Sarıkamış Harbi’nden görüntüleri ve döneme tanıklık etmiş kişilerin anılarını da içeren filmi izleyenler duygulu dakikalar yaşadı.

Prof. Dr. Mustafa Uslu yönetimindeki Marmara Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu’nun sunduğu müzik dinletisinin ardından program sona erdi.

HIZLI ERİŞİM