'Sanal Gerçeklik Teknolojisi VR İle Meme Kanseri Erken Tanı Ve Tarama Prototipinin Geliştirilmesi' Projesi Adına Tören Düzenlendi

Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği (TMRT-DER) tarafından12 Mart-30 Nisan 2024 tarihleri arasında ilan edilen yarışmada, Doç. Dr. Nuran Akyurt’un yürütmekte olduğu (ADT-2023-10809) “Sanal Gerçeklik Teknolojisi VR İle Meme Kanseri Erken Tanı Ve Tarama Prototipinin Geliştirilmesi” projesi büyük bir başarıya imza atarak sözlü ve poster bildiri dallarında toplamda 8 ödül kazandı.

Bilim dünyasında dikkatleri üzerine çeken projeye katkılarından dolayı Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt'a teşekkür plaketi takdim edilmek üzere bir tören düzenlendi. Tören, Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği (TMRT-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erkek ve beraberindeki heyet ile üniversite yönetimi, proje ekibi ve dereceye giren öğrenciler eşliğinde Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi,  Rektörlük makamında gerçekleşti.    Prof. Dr.  Mustafa Kurt, plaketini alırken yaptığı konuşmada, bu tür projelerin üniversitenin bilimsel ve akademik başarısını yansıttığını belirterek, “Bu anlamlı plaketi almaktan dolayı onur duyuyorum. Bu tür başarılar, üniversitemizin bilimsel araştırmalardaki yetkinliğini ve öğrencilerimizin potansiyelini göstermektedir. Proje ekibini bu büyük başarılarından dolayı kutluyorum” dedi.

Plaket takdim töreninde konuşan proje yürütücüsü, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuran Akyurt projenin detaylarına değinerek, ‘Sanal Gerçeklik Teknolojisi VR İle Meme Kanseri Erken Tanı Ve Tarama Prototipinin Geliştirilmesi’ Projesi, alanında yenilikçi yaklaşımlar sunmakta ve bu alanda önemli katkılar sağlamaktadır. Aldığımız ödüller, araştırmamızın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu” ifadelerini kullandı. Akyurt, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt'a proje süresince sağladığı destek ve rehberlik için minnettar olduğunu ve kendisinin projenin bu noktaya gelmesinde büyük rol oynadığını dile getirdi.

Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği (TMRT-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erkek; bu tür projelerin desteklenmesinin önemine dikkat çekerek, “Bilimsel araştırmaların ve inovasyonun desteklenmesi, ülkemizin gelişimine katkı sağlayacaktır. Bu başarılı çalışmayı gerçekleştiren ekibi ve onların danışmanlarını kutluyoruz” dedi. Erkek, proje kapsamında yürütülen çalışmaların sadece akademik camiada değil, aynı zamanda sağlık camiasında ve tıbbi görüntüleme sektöründe de büyük ilgi topladığını belirtti.

Tören dereceye girenlerin ödüllerinin dağıtılması ve toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

HIZLI ERİŞİM