Panel, Yrd. Doç. Dr. Murat Dinçer Çekin'in başkanlığında, konuşmacılar Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur ve Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Tarihi ve Etik Ana bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadircan Keskinbora ve HAYAD Genel Sekreteri Av. Ümit Erdem'in katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Oturumunun ilk konuşmacısı olan Prof. Dr. Haydar Sur konuşmasında; "Şiddetin sadece sağlık alanında değerlendirilmesinin, sağlıkta şiddetle mücadele konusunda yeterli olmayacağını, toplumun her alanındaki şiddetin göz önünde bulundurulması ve bu çerçevede çözüm aranması gerektiğini” belirtti. Prof. Dr. Haydar Sur ayrıca, sağlıkta ihtiyaç analizlerinin yapılmasının ve bu analizlerin kullanılmasının sağlıkta şiddetle mücadelede taşıdığı öneme de vurgu yaptı. Bu yönde akademik çalışmalara da ihtiyaç duyulduğunu belirten Prof. Haydar Sur, bazen sunulan hizmetler ile hastaların ihtiyaçların birbirini karşılamamasının yarattığı gerilime de dikkat çekti.
Panel’in konuşmacılarından Prof. Dr. Kadircan Keskinbora ise sağlıkta şiddetin önlenmesi konusunda özellikle medyanın ve sağlık eğitiminin önemine vurgu yaptı. Medyanın bazı haber ve yayınlarının yarattığı olumsuz etkiye de dikkat çeken Prof. Keskinbora, konu ile ilgili olumlu örneklere de konuşmasında yer verdi.
HAYAD Genel Sekreteri Av. Ümit Erdem, sağlıkta şiddetle karşılaşılması durumunda sağlık personelinin başvuracağı hukuki yollar hakkında bilgi verdi.
Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin ve öğretim üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği oturum, katılımcıların dinlenmesi ve sorularının yanıtlanması ile son buldu.