Radyoloji Eğitiminde Sanal Gerçeklik Projesine BAYER Grants4Apps Desteği

Marmara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Öğretim Üyesi Dr. Nuran Akyurt’un, Marmara Üniversitesi İnovasyon ve Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİTTO) ile birlikte yürüttüğü ve 2019’da ön kuluçka dönemini tamamlamış olan “Radyoloji Eğitiminde Sanal Gerçeklik” projesi; BAYER firmasının küresel çapta yürüttüğü “Grants4Apps Turkey 2020 Girişim Hızlandırma Programı”na kabul edildi. 

Dr. Öğretim Üyesi Nuran Akyurt, BAYER firmasının: İlaç, Tüketici Sağlığı, Radyoloji ve Hayvan Sağlığı alanlarındaki projeleri değerlendirdiği, “yalın bir ürün ile prototipe sahip olma” koşulu aradığı programda; 200’ün üzerinde proje ve girişim başvurusu arasından seçilen 9 girişimciden biri oldu. 

Bu sayede; Nuran Akyurt ve ekibi, Grants4Apps Turkey 2020 Girişim Hızlandırma Programı ile işbirliği geliştirme, ölçeklendirme, globalleşme konularında mentorluk, 100 gün süren çalışma alanı, eğitim ve hibe desteği alarak ürün geliştirme çalışmalarına devam edecek.

X ışını üretmeyen Radyoloji Eğitiminde Sanal Gerçeklik projesi; radyoloji ünitelerinde stajlarını yapan sağlık çalışanlarının ve öğrencilerin radyasyona maruz kalmadan, radyolojik inceleme yapabilmesini, cihazı ve hastayı incelemeye hazırlamasını, inceleme için gerekli olan teknik parametreleri ve değerleri yerine getirebilmesini sağlıyor. 

 

Haber: Sema Özbakan

Editör: Nida Şenler 

HIZLI ERİŞİM