Prof. Dr. Hasan Azizoğlu Hasanov Öğrencilerle Söyleşi ve Kitap Tanıtımı Gerçekleştirdi

Üniversitemiz bünyesinde bulunan Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluğu ile ortak bir etkinliğe imza attı.

“Prof. Dr. Hasan Azizoğlu Hasanov, ‘’Öğrencilerle Söyleşi ve Kitap Tanıtımı” adlı etkinlik büyük bir ilgi ile karşılandı.

Etkinlik, Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Okan Yeşilot’un açılış konuşması ile başladı.

 Ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt konuşmasında “Azerbaycan Devleti’nin 27 asırlık tarihçesinin başlangıç dönemi, bilimsel bir perspektifle ve değerli akademik birikimlerini ortaya koyarak hazırlayan Prof. Dr. Hasan Azizoğlu Hasanov’un bu eseri Türk dünyası kültür varlığına büyük bir katkı olmuştur.” diyerek Hasanov’un Azerbaycan’ın devlet olarak oluşumu süreciyle ilgili yazdığı kitaba dikkat çekti.

 “Üniversitemiz adına belirtmek isterim ki ‘iki devlet tek millet’ anlayışımız çerçevesinde, Azerbaycan ile olan kardeşliğimiz bilimsel ve akademik zeminde iş birliği içinde devam edecektir. Bu kitabı Türk kültür dünyasına kazandırmış olan Prof. Dr. Hasan Hasanov’a, Büyükelçi Reşad Mammadov’a ve Değerli Başkonsolos Nermine Mustafayeva’ya üniversitemize teşriflerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Sayın Hasanov’un yeni kitabının, tüm Türk dünyasının Azerbaycan tarihini daha detaylı olarak öğrenmesine vesile olacağına inanıyor ve hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Günümüz bağımsız Azerbaycan Cumhuriyeti’nin ilk Başbakanı, Dışişleri Bakanı, çağdaş  Azerbaycan cumhuriyetinin ilk olağanüstü ve tam yetkili büyükelçisi ünvanına sahip diplomat, yazar ve siyasetçi Hasan Azizoğlu Hasanov, Türkiye’de ilk kez yayımlanan Azerbaycan’ın devlet olarak oluşum süreciyle ilgili akademik çalışması ‘’Atropatena- Adorbaygan Adlı Devletin Doğuşu’’ kitabını tanıtarak söyleşi gerçekleştirdi.

Etkinlik, soru cevap kısmının ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt’un Prof. Dr. Hasan Azizoğlu Hasanov’a plaket takdimiyle son buldu.

 

HIZLI ERİŞİM