Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen'e Uluslararası Büyük Ödül

Marmara Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Pediatrik Alerji ve İmmünoloji bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen, Avrupa İmmünoloji Dernekleri Federasyonu (EFIS) tarafından düzenlenen yarışmada, monojenik inflamatuar bağırsak hastalığı alanındaki kapsamlı ve öncü çalışmaları ile EFIS'in prestijli "2024 Eastern Star Ödülü"nü kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Prof. Özen, bugüne kadar yapmış olduğu başarılı çalışmalarla monojenik inflamatuar bağırsak hastalığı alanında insan sağlığı adına çok önemli keşiflere imza atmak, yeni hastalık tanımlamasıyla tıp literatürüne girerek yeni tanı ve tedavi yöntemleri geliştirmek ve yakın zamanda yeni bir ilacı ruhsatlanarak insanlığın kullanımına kazandırmak gibi çok önemli uluslararası başarılarda öncü ve etkili bir rol oynadı. Prof. Özen'in Tıp literatürüne giren bu çalışmaları New England Journal of Medicine, Lancet, Nature Immunology gibi zirve dergilerde yayınlandı ve uluslararası haber ajanslarında geniş yer buldu. Prof. Özen’in Tıp literatüründe yeni sayfaların açılmasını sağlayan, insan sağlığına dair ilkleri barındıran çok önemli katkıları nedeniyle EFIS tarafından 2024 Eastern Star Ödülü ile ödüllendirildi.

EFIS, Avrupa'daki immünoloji alanında faaliyet gösteren dernekleri bir araya getiren ve bilimsel araştırmaları destekleyen saygın bir federasyon olarak 2020 yılından itibaren her yıl Eastern Star Ödülü vermektedir. İmmünoloji topluluğunda önemli bir prestij ve saygınlık taşıyan, yalnızca alanında yenilikçi ve etkili çalışmaları olan araştırmacılara verilen bu büyük ödülü alma başarısı gösteren Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen'i ve ekip arkadaşlarını tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

 

HIZLI ERİŞİM