Öğrencimizin TEKNOFEST ‘Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’ Başarısı

Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi Eren Atmaca, “Makine öğrenmesi ve gömülü sistem yapısı ile Akdeniz meyve sineği tespiti için akıllı tuzak tasarımı” isimli projesiyle TEKNOFEST Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Gıda ve Tarım Kategorisinde 2.lik Ödülü’nü aldı. Aynı zamanda TÜBİTAK 2209A kapsamında desteklenen projenin danışmanlığını Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Ünsalan yaptı. Bu araştırma aynı zamanda Sinyal İşleme ve Haberleşme Uygulamaları konferansına (SIU 2022) kabul edildi.

Proje kapsamında dünyada yapılan tarım uygulamalarını tehdit eden Akdeniz meyve sineğinin, tarımcılar üzerinde oluşturduğu iş yükünü azaltmak için akıllı tuzak tasarlandı. Tarımda kullanılan feromon tuzaklar dijital hale getirildi. Böylece Akdeniz meyve sineğinin bölgesel popülasyonları, bu tuzaklar sayesinde ölçülüp ilgili tarımcılara sms yoluyla aktarılacak.

Projede emeği geçen öğrencimizi ve danışman öğretim üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

ikincilik.jpeg (292 KB)