“Öğrencimin Hasta Hakları” Konulu Panel Düzenlendi

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğünün düzenlediği "Öğretmenlik Adanmışlıktır, Bir Öğretmenin Bilmesi Gerekenler" panel serilerinden biri olan "Öğrencimin Hasta Hakları" konulu oturum 16 Mayıs Çarşamba günü Prof. Dr. Orhan Oğuz Kütüphanesi Konferans Salonunda yapıldı.

Öğretmen adaylarında farkındalık oluşturmayı ve dezavantajlı gruplar için bilinçlenmeyi amaçlayan panelin moderatörlüğünü Doç. Dr. Nermin Özcan Özer yaptı. Konuk olarak etkinliğe katılan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Etiği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gürkan Sert, haklar ve ayrımcılığı hukuksal yaklaşımla öğretmen adaylarına tanıttıktan sonra, bir öğretmenin hasta haklarını bilmesinin öğrencinin hayatında ne kadar önemli bir rol oynayacağının altını çizdi. Hasta hakları ve mahkeme kararlarından yola çıkarak çeşitli örnekler veren Sert’in konuşması öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Panel, Prof. Dr. Gürkan Sert'e plaket takdimi ile sona erdi.