Marmara Üniversitesi'nin Proje Önerisi AB Komisyonu Tarafından Kabul Edildi

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Erhan Doğan'ın, Avrupa Birliği Çerçeve Programı kapsamında sunduğu Horizon-MSCA-SE proje önerisi, AB Komisyonu tarafından desteklenmeye hak kazandı.

İstanbul Medipol Üniversitesi'nden Doç. Dr. H. Deniz Genç ile birlikte hazırlanan proje Marmara Üniversitesi tarafından yürütülecek. Sınıraşan sorunların yönetimine odaklanan projede, Doğu Akdeniz’de son dönemde ortaya çıkan gerginlikler ele alınacak ve Küresel İklim Değişikliği, Enerji Güvenliği ve Göç konuları üzerine derinlemesine araştırmalar yapılacak.
Doğu Akdeniz ve Avrupa'dan 13 araştırma ve sivil toplum kuruluşunu bir araya getiren 1.150.000 Euro bütçeye sahip ve dört yıl sürecek olan proje boyunca araştırmacılar proje ortağı olan kurumlara araştırma ziyaretleri gerçekleştirecek ve elde edilen bulguları kapsamlı yayınlarla paylaşacaklardır.