Marmara Üniversitesi’nde “Muhtarlar Akademisi” Eğitimleri Başladı

İstanbul Valiliği, Marmara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen "Muhtarlar Akademisi” eğitimleri, 5 Ağustos Pazartesi günü Mehmet Genç Külliyesi’nde başladı.

Anadolu Yakasında görev yapan muhtarlarla gerçekleştirilecek eğitimlerin açılış programına, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Hasan Hüseyin Can, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Daire Başkanı Suna Üstüner, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta ve Marmara Üniversitesi Öğretim üyeleri katıldı.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt eğitim programının açılış konuşmasında, “Marmara Üniversitesi olarak İstanbul’umuz için böylesi önemli ve güzel bir eğitim programını verdiğimiz için son derece gururlu ve heyecanlıyız. Muhtarlık kurumu, ülkemizin en kıymetli ve vatandaşımızla teması en güçlü olan kurumudur. Muhtarlık, özellikle hizmet unsurunun ön planda olduğu ve vatandaşımız ile devletimiz arasında köprü vazifesi görerek memnuniyet yaratma gibi bir görevi yerine getirmek olduğu için oldukça meşakkatlidir. Muhtarlar Akademisi eğitim programının amacı İstanbul’umuzda bu meşakkatli görevi yapan 961 muhtarımızın mevcut bilgi ve deneyimlerine yenilerini eklemek, verdikleri hizmetin hem daha hızlı hem de daha güçlü iletişim ortamında yapılmasını sağlamak olacaktır.” dedi.

İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Hasan Hüseyin Can, “İstanbul Valiliği ve Bakanlık olarak muhtarlarımızın bilgi seviyesini güncellemek kendi görev alanlarındaki vazifelerini ortak bir akılla değerlendirmek ve muhtarlarımızın vatandaşlarımıza ve kurumlarımıza karşı bulunduğu mahallelerinin mesellerini en iyi şekilde çözmelerini temin etmek bakımından muhtarlarımıza çok kıymetli Rektörümüzün de destek ve teşvikleriyle bir eğitim programı hazırlamayı düşündük. Anadolu Yakası’nı burada yapıyoruz. Avrupa Yakasındaki muhtarlarımız ise İstanbul Üniversitesi’nde gelecek hafta eğitim alacak.” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Daire Başkanı Suna Üstüner, “Muhtarlar Akademisi toplantısında hepinizi selamlamaktan büyük bir gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum.  Bugün mahallelerimizin idaresinde önemli bir rol oynayan saygıdeğer muhtarlarımızın hizmet standartlarını iyileştirmeye yönelik ortak bir taahhütle bir araya geldik. Gündemimiz hem kapsamlı hem de kritik olup yerel yönetimimizin etkili işleyişi için temel olan çeşitli konuları kapsamaktadır. Muhtarlarımıza sorumluluklarını yönlendiren çerçevelerde bilgili olmalarını sağlayarak Türk idare sisteminin inceliklerini inceleyeceğiz” diye konuştu.

İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta ise muhtarlığın tarihi sürecini ve toplum için öneminin altını çizdiği bir konuşma ile salondaki misafirlere seslenmesinin ardından Marmara Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ebru Özgen akademinin ilk eğitimini gerçekleştirirken akabinde Doç. Dr. Ekmel Geçer'in eğitimiyle devam etti. Akademi eğitimleri bir hafta boyunca devam edecek ve eğitimlerin ardından derslere katılan tüm muhtarlara katılım sertifikaları takdim edilecek.

HIZLI ERİŞİM