Marmara Üniversitesi’nde “Destek AFAD Gönüllüsü Eğitimi” Düzenlendi

Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi ve AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) Yeşilköy Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nde 27 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında, 5 gün süren “Destek AFAD Gönüllüsü Eğitimi” düzenlendi.

Üniversitemiz Göztepe Yerleşkesinde düzenlenen eğitimin ilk 3 gününde; ilk yardım, iletişim ve hafif arama kurtarma konularında teorik eğitim yapılarak bilinç kazandırılması sağlandı. Eğitimin son 2 gününde ise, AFAD’ın Yeşilköy’de yer alan Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü Tesisleri’nde; çadır kurma, deprem enkazında çalışma prensipleri, arama kurtarma ve yangın konularında uygulamalı eğitimler verildi. Akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerin de yoğun katılımıyla 80 kişilik bir grup eğitimi tamamladı. Katılımcılar, eğitim sonunda Destek AFAD Gönüllüsü Sertifikası almaya hak kazandılar.

Afetler ve acil durumlar ile ilgili hazırlıkları Marmara Üniversitesi’nde de yürütmekte olan Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü, Marmara Üniversitesi bünyesinde eğitimi tamamlayan gönüllü grubun afetlere hazırlık hakkında yapılacak çalışmalarda önemli ölçüde katkı sağlayacağını bildirdi.

Marmara Üniversitesi yerleşkelerinin öncelikli olarak depremler olmak üzere afetler esnasında doğal toplanma alanları olması, Destek AFAD Gönüllülerinin önemini daha fazla arttırmaktadır. Gönüllülerin aldıkları eğitim sayesinde afetlerde sağlık, barınma, beslenme, tahliye, kurtarma gibi birçok konuda Marmara Üniversitesi’nde toplumsal yarara önemli hizmetler verilmesi beklenmektedir.

HIZLI ERİŞİM