Marmara Üniversitesi’nde Çevre Bilinci Eğitimi Düzenlendi

Marmara Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Sıfır Atık Koordinasyon Birimi tarafından düzenlenen Çevre Bilinci Eğitimi, 29 Mayıs Çarşamba günü Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ve Marmara Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim Koordinatörlüğü ile birlikte organize edilen eğitimin amacı, çevre ve doğa bilinci konusunda personel farkındalığını arttırmaktı. Programın açılış konuşmasında yer alan Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, sıfır atık hareketinin sürdürülebilir bir gelecek için çok önemli bir adım olduğunu belirtti. Prof. Kurt, “Günlük yaşamımızda çevre dostu alışkanlıklar edinerek geri dönüşüm yapmak, enerji tasarrufu sağlamak, sürdürülebilir ulaşım yöntemlerini tercih etmek gibi basit adımlarla çevremize ve Sıfır Atık Hareketine katkıda bulunabiliriz. Sıfır Atık Hareketi’ne Marmara Üniversitesi olarak 2019 yılı itibariyle dahil olarak sıfır atık yönetmeliğine uygun biçimde sıfır atık yönetim sistemimizi oluşturduk.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından İstanbul İl Çevre Müdürlüğü Çevre Mühendisi Aslıhan Hıdıroğlu Öncel, Çevre Bilinci Eğitimi sunumunu gerçekleştirdi. Aslıhan Hıdıroğlu Öncel sunumunda sıfır atık yönetimi, karbon kullanımı ve atık yönetim hiyerarşisi başlıklarını ele aldı. Sunumun ardından eğitim sona erdi.

HIZLI ERİŞİM