Marmara Üniversitesi’nde “7. Sivil Strateji Sempozyumu” Düzenlendi

Marmara Üniversitesi'nde bu yıl 7’ncisi düzenlenen Sivil Strateji Sempozyumu'nda 'Afet Sonrası İş Birliği ve Koordinasyon' temalı oturum ve paneller düzenlendi. Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyumda, afetler konusunun anlaşılır hale gelmesi ve rasyonel politikaların geliştirilmesine katkı sunulması hedeflenirken, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kent Sorunları ve Yerel Yönetimler Araştırma ve Uygulama Merkezi (KEYEM) ile Sivil Toplum Merkez Üssü (STMÜ) ortaklığında gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yılmaz, daha yaşanabilir bir dünya için toplumun her kesiminin görev üstlenmesi gerektiğini, özellikle afetlerin yaşandığı günlerde ortak akıl ve çalışmanın son derece önemli olduğunu vurgularken, bu konuda rasyonel politikaların geliştirilmesinin gerektiğinin altını çizdi. Sempozyumun düzenleme kurulu başkanı ve Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Demirkaya ise etkinlikte deprem sonrasındaki travma ve koordinasyon üzerine yapılması gerekenleri konuşacaklarını belirtirken, büyük milletlerin bu gibi büyük afetlere iyi hazırlandığını ve yaraları da hızlı sardığını söyledi.

Sempozyumun moderatörlüğünü STMÜ Temsil Heyeti Üyesi Ömer Faruk Terzi üstlenirken, panelistler ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Kaya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz oldu. Açılış panelinin hemen ardından ise deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, detaylı açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin deprem riski altındaki beşinci ülke olduğunu vurgulayan Tuzcuoğlu, "Bizim coğrafyamızın yüzde 66'sı, nüfusumuzun yüzde 77'si deprem riski altında bulunuyor. Dolayısıyla biz bu realiteye uygun bir şekilde şehirlerimizi yapılandırmak, meskenlerimizi, konutlarımızı, yapılarımızı sağlamlaştırmak ve buna uygun hale getirmek zorundayız" şeklinde konuşurken, millet olarak çok iyi organize olduğumuzun altını çizdi.

Asrın depremi olarak nitelendirilen 6 Şubat depreminde yaşadıkları deneyimleri dinleyicilere aktaran Mustafa Kaya, Tahir Büyükakın ve Yücel Yılmaz, olağanüstü bir deprem yaşadıklarını ve millet olarak depremin ilk anında itibaren bölgeye koştuklarını belirttiler.

HIZLI ERİŞİM