Marmara Üniversitesi ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Arasında Protokol İmzalandı

Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) arasında imzalanan protokol ile “Motor Sporlarında Hidrasyon ve Performans İlişkisi’’ üzerine çalışmalar başladı.

Motor sporcularının hidrasyon durumlarının saptanması ve bu durum ile yarış performansları arasındaki ilişkinin incelenmesi üzerinde çalışılan projenin yürütücülüğünü Doç. Dr. Ayşe Hümeyra İslamoğlu yaparken projenin araştırma ekibinde Arş. Gör. Dr. Yunus Emre Bakırhan, Stj. Dyt. Batın Enes Dalkılıç, Stj. Dyt. Ali Esat Coşkun ve Stj. Dyt. Muhammed Eren Özgün yer alıyor.

Antropometrik ölçümler, hidrasyon durumunu saptamaya yönelik anket ve performans analizleriyle yapılacak bu araştırmalarla sporcuların gelişimlerine yönelik geri bildirimler yakalanması amaçlanmaktadır.

AVIS Türkiye Pist Şampiyonası ilk ayağında pilot olarak başlatılan bu projenin, sezon boyunca şampiyonayı kapsaması ve elde edilecek sonuçlarla İlerleyen dönemlerde diğer branşlarda da uygulanması hedeflenmektedir.

HIZLI ERİŞİM