Marmara Üniversitesi “THE Awards Asia 2024” de Mansiyon Ödülüne Layık Görüldü

Yükseköğretim kurumları arasında liderlik ve kurumsal performansı takdir etmek amacıyla uluslararası üniversite derecelendirme platformu Times Higher Education (THE) tarafından verilen ”THE Awards Asia 2024”ün sonuçları Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da açıklandı. Törene  Malezya Kraliçesi Raja Zarith Sofiah’da katıldı.

Marmara Üniversitesi, “Technological or Digital Innovation of the Year” ve “International Strategy of the Year” alanlarında finale kaldı.

Marmara Üniversitesi, küresel yetkinliklere sahip yenilikçi bireylerin yetiştirilmesinde  çağdaş eğitime ve eğitimde dijital dönüşüme öncelik vermesi, British Council'ın 2022'deki inovasyon çağrısına yanıt vererek iklim değişikliği, yeşil üniversiteler ve kariyerlere odaklanması, BM öncelikleriyle uyumlu mezunlarının istihdam edilebilirliğini artırması, sanal gerçeklik (VR) teknolojileri aracılığıyla yeşil yaşam becerilerini geliştirmeye odaklanması ve Türk ve İngiliz bilim adamlarının sanal ortamda birlikte çalıştığı VR teknolojilerinde proje iş birliği kurulmasına öncülük etmesi  sebebiyle “Technological or Digital Innovation of the Year” alanında mansiyon ödülüne layık görüldü.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt açıklamasında,” Marmara Üniversitesi’ni ulusal ve uluslararası alanlarda çok daha iyi seviyelere ulaştırmak amacıyla tüm personelimiz ve öğrencilerimizle birlikte özveriyle çalışıyoruz. Dünyadaki yenilikleri takip eden değil, bizzat gerçekleştiren ve Türkiye’de eğitimin en önemli lokomotifi olan Marmara Üniversitesi, her alanda yapacağı kaliteli çalışmalarıyla ve başarılarıyla ülkemizin uluslararası alanlarda söz sahibi olmasına katkıda bulunmaya devam edecektir.” dedi.

 

 

HIZLI ERİŞİM