Marmara Üniversitesi NAFSA 2024’de Temsil Edildi

Marmara Üniversitesi, 28 - 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında ABD’nin New Orleans kentinde düzenlenen dünyanın en önemli ve en büyük uluslararası eğitim konferansı olan NAFSA 2024 Konferansı’na katıldı.

100'den fazla ülkeden binlerce kuruma, dünya çapında 10 binden fazla üyenin ve uluslararası eğitimcinin ihtiyacına hizmet veren bir uluslararası eğitim birliği olan NAFSA Uluslararası Eğitimciler Derneği ‘nin düzenlediği “NAFSA Annual Conference & Expo” etkinliğine Türkiye’den de pek çok kurum katıldı.

100 farklı ülkeden 3.000’den fazla akademisyen ve profesyoneli bir araya getiren NAFSA Konferansı, aynı zamanda katılımcılara uluslararası eğitim alanında bir çok workshop, seminer ve özel etkinliğe katılma imkanını da sundu. Bu yıl 76’ncısı gerçekleştirilen dünyanın en kapsamlı yükseköğretim fuarına, Marmara Üniversitesi de kendi standını açarak, konferans boyunca ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Üniversiteyi temsilen Genel Sekreter Doç. Dr. Murat Arısal, Uluslararası İlişkiler ve Akademik İş Birliği Ofisi Direktörü Prof. Dr. Nuri Tınaz, Direktör Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Mert Denizci ve Dr. Öğr. Üyesi H. Gökçen Öcal Özkaya ve Öğr. Gör. Gülden Bulut’un katılıdığı konferansta Marmara Üniversitesi’nin akademik iş birliklerini ve uluslararası projelerini arttırmak üzere çeşitli ülkelerden 100’den fazla kurum ile ikili görüşmeler yapıldı. Fuar başlamadan gerçekleştirilen yoğun çalışmalar sonucu, önümüzdeki yıllar için yeni iş birlikleri ve projelerle ilgili görüşmeler gerçekleştirildi.

Üniversitemizin NAFSA 2024 Konferansı’nda gerçekleştirdiği görüşmelerde, mevcut ortaklarımızla farklı proje alanlarında yeni iş birlikleri kurmak ve derinleştirmek, özellikle yeni açılan ve ortak sayısı düşük olan bölümlerimiz için yeni ortaklar bulunması amacıyla girişimlerde bulunmak, tüm dünyadan yeni akademik iş birlikleri geliştirerek üniversitemizin uluslararası arenadaki görünürlük ve bilinirliğini artırmak, kurumumuzu uluslararası eğitim dünyasında tanıtarak, araştırma üniversitesi misyonumuzu pekiştirmek ve öğrenci/akademisyen değişiminde kültürel çeşitliliğimizi artırmak gibi konular ele alındı.

 

HIZLI ERİŞİM