Marmara Üniversitesi Kariyer Zirvesi ve Fuarı’22 Başladı

Marmara Üniversitesi Kariyer Merkezi (MARKAM) tarafından düzenlenen “Kariyer Zirvesi ve Fuarı’22” etkinliğinin açılış programı 31 Mayıs 2022’de Göztepe Yerleşkesi 125. Yıl Amfisinde gerçekleştirildi. Öğrencilerin kariyer basamaklarında doğru adımları atabilmeleri ve staj-iş imkanlarına ulaşabilmeleri için düzenlenen fuarın açılış konuşmaları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çelen ve MARKAM Koordinatörü Prof. Dr. Berat Bir tarafından yapıldı.

Marmara Üniversitesi’nin Türkiye’deki üniversiteler içerisindeki konumuna ve başarılarına değinen Prof. Dr. Çelen “Kariyer Merkezimiz temel olarak üniversite öğrencileri, mezunlar ve çalışanlarının kariyer planlama ve geliştirme yetkinliklerini iyileştirmeyi amaçlamaktadır” dedi. Kariyer Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Berat Bir ise fuarın amacını ve program akışını aktardığı konuşmasında “bu yıl 4.sünü düzenlediğimiz Kariyer Zirvesi ve Fuarı’na alanlarında uzman, markalaşmış, ulusal ve uluslararası piyasalarda faaliyet gösteren iş dünyasının öncü firmaları, bilgi ve donanımlı üst düzey yöneticileri ve temsilcileri katılmaktadır” dedi.

Üç gün süren Kariyer Zirvesi ve Fuarı programı kapsamında; 31 Mayıs Salı günü Göztepe Yerleşkesi’nde 23 firma, 1 Haziran Çarşamba günü Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ne 33 firma, 2 Haziran Perşembe günü ise Mehmet Genç Külliyesi’nde 12 firma stantlarıyla yer aldı.

Kariyer Zirvesi’ne farklı sektörleri temsilen, alanında uzman, deneyimli üst düzey yöneticiler, akademisyenler, çalışanlar ve firma sahipleri katıldı. Borsa İstanbul İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Şenol Duman, TİGSAD Yönetim Kurul Başkan Yardımcısı Nazım Kanpolat, Habertürk Haber Programcısı Mehmet Akif Ersoy, Ekotürk Sunucusu Moderatör Özlem Karakullukçu, Erkim İlaç Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Okan İşcan, Remax Türkiye Motivasyon Konuşmacısı ve Uluslararası Eğitmen Barış Kılıçaslan, Mühür YMM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Özmen, Grant Thornton İcra Kurulu Başkanı Emin Taylan, Educall Academy Genel Müdürü Bayram Kum, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Müzisyen Prof. Dr. Safa Yeprem, E-Bebek Çalışan Deneyimi ve Organizasyonel Gelişim Müdürü Dr. Hasan Karabakkal, ISS World İnsan ve Kültür Departman Direktörü Timuçin Yalçın Kariyer Zirvesi’nde konuşmacı olarak yer alarak öğrencilere kendi başarı hikayelerinin yanı sıra kariyer yolunda ilerleme sürecinde karşılaştıkları zorluklardan bahsedip, öneri ve tavsiyelerde bulundular.

Etkinliklere katılan kurumların yanı sıra öğrenci ve mezunlar da özellikle staj ve iş fırsatlarının yaratılmasına aracı olmasından dolayı Kariyer Zirvesi ve Fuarı’22’nin verimliliği ve katma değeri yüksek bir faaliyet olduğunu ve üniversite ile sanayi-ticaret iş birliği ilişkilerinin güçlendirilmesi açısından da katkı sağladığını belirtti.

HIZLI ERİŞİM