Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nin Kuruluşunun 40. Yıl Dönümü

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinin Kuruluşunun 40. Yıl Dönümü kapsamında düzenlenen program Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans salonunda gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan program, fakültenin tanıtıldığı video ile devam etti. Açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Deniz "Zor şartlarda kurulmuş köklü bir fakültedir. Fakültemizin gelişmesini sağlayan ve destek veren ve bu programda da bizi yalnız bırakmayan akademik ve idari personelimize teşekkürlerimi sunuyorum." dedi. Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt ise konuşmasında "Üniversitenin veya daha genel çerçeveden bakıldığında bilimin başladığı nokta olan temel bilimler alanında eğitim ve araştırma çalışmalarını sürdüren Fen Edebiyat Fakültemiz üniversitemizin 40 yıllık gururudur." dedi.

Fakültenin kuruluş yılından itibaren arşivlenen fotoğraflar ile hazırlanan 'Vefa' adlı video ve aramızdan ayrılan fakülte akademik ve idari çalışanların anıldığı 'Kaybettiğimiz Değerler' videosu katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Fen Edebiyat Fakültesi kurucu hocalarından olan Prof. Dr. İnci Enginün programa video kaydı ile katıldı. Fakültenin kurulma zamanlarını ve fakültedeki ilk anılarını katılımcılara anlattığı videoda o günleri de tüm zorluklara rağmen mutlu hatırladığını söyledi.

Kürsüde konuşma yapan Fakülte Kurucu Dekanı Prof. Dr. Hakkı Dursun Yıldız’ın oğlu Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Dekanı Prof. Dr. Gültekin Yıldız esprili şekilde “biz iki kardeşiz bir ablam vardır ama Fen Edebiyat Fakültesi’ni bizim üçüncü kardeşimiz olarak görürüm” diyerek özellikle babası Prof. Dr. Yıldız’ın vefatı sonrası fakültedeki hocaların kendisine bir baba, bir amca olduğunu ve aile olarak gördüğünü belirtti.

Program, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Uçar moderatörlüğünde gerçekleşen panelle devam etti. Panelde Fakültenin Tarih Bölümü ilk öğretim üyelerinden Prof. Dr. İlhan Şahin, Tarih Bölümü Eski Başkanı Prof. Dr. Mücteba İlgürel, Kurucu Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Avcı, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün ilk öğretim üyelerinden Prof. Dr. Orhan Bilgin ve fakültenin ilk araştırma görevlisi Prof. Dr. Ali Karaca; fakülteye geldikleri ilk günleri, Prof. Dr. Hakkı Dursun Yıldız hoca ile olan anıları ve o dönemin fiziki olarak zor şartlarına rağmen fakülte adına devam ettirdikleri çalışmaları anlatarak eski günleri yâd ettiler.

Marmara Üniversitesi Akademik personelinin yanı sıra Milli Savunma Üniversitesi ve Fenerbahçe Üniversitesi Rektör ve Rektör Yardımcılarının da katıldığı program, konuk panelist hocalara ve fakültede 35 yılını doldurmuş akademisyenlere plaket takdimi ile son buldu.

HIZLI ERİŞİM