Marmara Üniversitesi Erasmus+ KA171 Projesinde En Yüksek Hibeyi Kazandı

Marmara Üniversitesi, Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte olan Ortak Ülkeler ve Program Ülkeleri arasındaki iş birliğini geliştirmeyi amaçlayan KA171 Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği projesi kapsamında Türkiye’deki yüksek öğretim kurumları arasında en yüksek hibeyi almaya hak kazanan kurum oldu.
12 farklı bölge ve 50 farklı ülkeyi kapsayan başvuru, 12 farklı bölgeden 43 farklı ülke (ABD, Kanada, Arjantin, Kuveyt, Brezilya, Avustralya, Yeni Zelanda, Bosna Hersek, Karadağ, Kosova, Azerbaycan, Japonya, Güney Kore, Malezya, Endonezya vb.) ile iş birliği için fon almaya hak kazandı. Türkiye’den 141 yükseköğretim kurumunun hibe almaya hak kazandığı, rekabetin son derece yüksek olduğu KA171 proje türünde Marmara Üniversitesi başvurmuş olduğu ülke ve üniversitelerin çoğu için hibe alarak Türk yüksek öğretim kurumları arasında hem hibe tahsis edilen ülke sayısı hem de toplam tahsis edilen hibe miktarına bakımından birinci sırada yer aldı.
2015 yılından bu yana Türkiye’deki yüksek öğretim kurumları arasında Avrupa içi Erasmus+ (KA131) kapsamında en yüksek hibeyi almakta olan Marmara Üniversitesi, son yıllarda gerek KA171 gerekse diğer AB projelerinde göstermiş olduğu istikrarlı başarılar sayesinde araştırma üniversitesi misyonunu pekiştirerek, tüm paydaşlarına uluslararası eğitim ve araştırma imkanı sunmaktadır.
Rektörlüğün teşvik ve desteği, Uluslararası İlişkiler ve Akademik İş Birliği Ofisinin yoğun çalışmaları ve öğretim üyelerinin katkılarıyla elde edilen bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.
2024 Dönemi Erasmus+ KA171 Hibe Dağıtım sonuçlarını aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.ua.gov.tr/haber/2024-basvuru-donemi-yuksekogretimde-hareketlilik-projeleri-ka171-basvuru-sonuclari/

HIZLI ERİŞİM