Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü’nden “Kapsayıcı Satranç Turnuvası”

Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ve Engelsiz Marmara Kulübü iş birliğinde düzenlenen “Kapsayıcı Satranç Turnuvası” 20 Nisan 2022’de Göztepe Yerleşkesi Amfi Tiyatro’da gerçekleştirildi. Körler ve Gönüllüler Derneği, Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği, Türkiye Satranç Federasyonu İl Müdürlüğü ve Marmara Satranç Kulübü katkılarıyla, bütünleştirilmiş ortamlarda her bireyin farklılıklarıyla bir arada birçok şeyi gerçekleştirebildiğini ortaya koymak amacıyla düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğretim Görevlisi Zuhal Pek ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt yaptı.

Herkesin eşit ve engelsiz olduğuna inandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Kurt “Kişinin ne yapamadığına değil, üretmeye ve başarılı olabileceğine odaklanması doğru olur diye düşünüyorum.” dedi. Konuşmasında kendimize has özelliklerimizin bizleri birbirinden ayıran farklılıklar olmadığını söyleyen Pek “istisnasız her birimizin mevcudiyeti ile birbirimize ve ülkemize aktif ve üretken olarak katacağı önemli değerler olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Turnuvanın sonucunda katılımcılara plaket takdim edildi.