Marmara Üniversitesi APAIE’de İlk Kez Temsil Edildi

Marmara Üniversitesi, bu yıl ilk kez Tayland’ın başkenti Bangkok’ta 13-17 Mart 2023 tarihleri arasında düzenlenen, APAIE (Asia-Pasific Association for International Education) Konferans ve Fuarı’nda temsil edildi.
Dünyanın her coğrafyasından, özellikle de Uzakdoğu, Güney ve Güneydoğu Asya Bölgelerinden katılım sağlayan üniversiteler ve paydaş kurumlar; yeni anlaşmalar ve iş birlikleri imzalamak, ortak projeler üzerinde çalışmak, mevcut ortaklıkları geliştirmek gibi konuları müzakere etme imkanı buldular. Bu yıl rekor katılımın sağlandığı Konferans ve Fuar organizasyonu, Asya-Pasifik ülkelerinde bulunan yüksek öğretim kurumlarının batılı üniversitelerle yakınlaşmasını sağlarken, öğrenci ve akademik personel değişim programlarının imzalanması fırsatını sağladı.
Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt’un teşvik ve desteğiyle gerçekleşen katılımda, Üniversitemizi Uluslararası İlişkiler ve Akademik İş Birliği Ofisi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Nuri Tınaz ve Ofis Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Mert Denizci temsil ettiler. Endonezya, Malezya, Tayland, Filipinler, Japonya, Güney Kore, Hong Kong, Singapur gibi Asya-Pasifik ülkeler ile ortak ilgi alanlarında Erasmus+ KA171 projelerinin yapılması ve mevcut projelerin de farklı alanlarla genişletilmesi görüşüldü. Ayrıca Fuarda, İsviçre, Fransa, Hollanda, Almanya, Belçika, Polonya, Hırvatistan gibi Avrupa ülkeleri temsilcileri ile görüşmeler yapılıp, yeni Erasmus+ KA131 anlaşmalarının yapılması, mevcut ortaklıklarımızın da farklı fakülteler ve bölümler bazında çeşitlendirilmesi konusunda karşılıklı görüş birliğine varıldı. Konferans ve Fuar etkinlikleri gelecek yıl Avustralya’da buluşmak üzere son buldu.

HIZLI ERİŞİM