Marmara’da Özbek Müziği Konseri

Konser öncesi yapılan program, Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Başarslan’ ın Özbekistan’dan gelen misafirleri takdimi ile başladı. Prof. Dr. Mustafa Uslu konuşmasında Özbekistan ile ilişkilerimizi sıkılaştırmak istediğimizi vurguladı ve misafirlerimize geldikleri için teşekkürlerini sundu.

Özbekistan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı temsilcisi Dehvonov Hamroz Abdusodik oğlu, konser öncesinde Özbekistan adına hocalarımıza hediyelerini takdim etti. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şükrü Özdemir teşekkür konuşması yaptıktan sonra misafirlerimize Marmara Üniversitesi adına hediyelerini verdi.

Konserde Özbek yöresel ezgileri icra edildi. Konser sonrasında Özbekistan’dan gelen misafirlerimizle söyleşi yapıldı.